Τι να διαλέξω – Λεωφορείο ή private transfer

Οι διακοπές ξεκινάνε και το πρώτο πράγμα αφού φτάσουμε στην περιοχή του προορισμού μας που συνήθως βλέπουμε είναι οι αφίξεις ενός αεροδρομίου και μια απόφαση, πως να φτάσω στο ξενοδοχείο μου; Οι επιλογές δεν είναι και πολλές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεωφορείο (αστική και υπεραστική συγκοινωνία δηλαδή) ή κάποιο ταξί (στην χώρα μας βάση νομοθεσίας τα transfers από το αεροδρόμιο γίνονται από εταιρείες ταξί).

transfer αεροδρόμιο

Να πάω με λεωφορείο;

Αν χρησιμοποιήσουμε λεωφορείο το κόστος είναι μικρό αλλά η ταλαιπωρία σίγουρη και με την ζέστη που επικρατεί στην Ελλάδα τους θερινούς μήνες τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα. Τι γίνεται με τις αποσκευές και τα υπόλοιπα μέλη της παρέας ή της οικογένειας; Τότε το κόστος μάλλον γίνεται λίγο μεγαλύτερο. Η αστική και υπεραστική συγκοινωνία στην Ελλάδα δεν είναι και η καλύτερη οπότε δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσουμε ακριβώς στην πόρτα.

Να χρησιμοποιήσω transfer από το αεροδρόμιο;

Αν επιλέξουμε το ταξί τότε το κόστος είναι ο κύριος παράγοντας που μας αποτρέπει, όμως αν τα άτομα είναι πολλά και η διαδρομή μεγάλη το κόστος αν μοιραστεί γίνεται πολύ μικρότερο. Για να είμαστε σίγουροι όμως ότι θα είμαστε στην ώρα μας και ότι θα βρούμε ταξί για να φτάσουμε στο ξενοδοχείο ή τον προορισμό μας τότε καλό είναι να κλείσουμε κάποιο private transfer. Τι είναι τα private transfers; Είναι απλά μια προ-συνεννοημένη διαδρομή με κάποιο ταξί ή minivan που ξεκινάει από συγκεκριμένο σημείο και καταλήγει στον επιθυμητό προορισμό. Με ένα ταξί τα πράγματα είναι απλά, μας περιμένει στο αεροδρόμιο και φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας ή όπου αλλού θέλουμε με ευκολία και χωρίς παραπάνω ταλαιπωρία. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν transfer από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης αλλά και Αθήνας για να φτάσουν στον προορισμό τους κατά τις διακοπές τους και κυρίως οι τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας.

Συνήθως τα transfers κλείνονται από το τηλέφωνο ή τα τελευταία χρόνια και από το internet και η τιμή είναι σταθερή για την συγκεκριμένη διαδρομή άσχετα από την κίνηση που θα συναντήσουμε την διάρκεια της διαδρομής ή τα άτομα που είναι στο όχημα.