Ποια πράγματα κάνουν έναν καλό ντετέκτιβ

Τι είναι αυτό που κάνει έναν ντετέκτιβ καλό σε σχέση με άλλους και αξιόπιστο; Εντάξει στην Ελλάδα ο όρος ντετέκτιβ δεν μπορεί να χρησιμοποιείται, το ξέρω ότι πρέπει να πω ιδιωτικός ερευνητής καθώς αυτό επιβάλλει η νομοθεσία. Για το υπόλοιπό αυτού του άρθρου λοιπόν όταν λέμε ντετέκτιβ εννοούμε ιδιωτικός ερευνητής. Ποια είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά που έχει ένας καλός και αξιόπιστος ντετέκτιβ;

ντετεκτιβ

Εχεμύθεια

Ας αρχίσουμε από την εχεμύθεια η οποία αποτελεί ίσως το ποιο βασικό που πρέπει ένας ντετέκτιβ να έχει στο μυαλό του σε κάθε υπόθεση. Οι μόνοι που πρέπει να γνωρίζουν για την επικοινωνία μεταξύ του και του πελάτη δεν είναι άλλοι παρά αυτοί οι δύο καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο. Κανένας πελάτης δεν θέλει να διαταράξει τις προσωπικές του σχέσεις ή να χάσει τα χρήματα του εξαιτίας κάποιου λάθους που δεν προέρχεται από την πλευρά του.

Εμπειρία

Η εμπειρία σε αυτό το επάγγελμα παίζει σημαντικό ρόλο καθώς όσες περισσότερες υποθέσεις έχει κάποιος αντιμετωπίσει τόσο καλύτερα μπορεί να ανταπεξέλθει σε μελλοντικές δύσκολες καταστάσεις. Σχεδόν όλοι οι επαγγελματίες ντετέκτιβ περνάνε κάποιο χρονικό διάστημα μαζί με ντετέκτιβ που διαθέτουν την κατάλληλη εμπειρία στον κλάδο ώστε να μπουν σε δύσκολες υποθέσεις.

Συνεργάτες

Ένας ντετέκτιβ είναι τόσο καλός όσο και οι συνεργάτες του. Σε πολλές περιπτώσεις ένας ντετέκτιβ πρέπει να συνεργαστεί με κάποιον άλλον επαγγελματία είτε λόγω απόστασης, τοποθεσίας είτε επειδή πρέπει να κάνει κάποια εξειδικευμένη έρευνα  όπως για παράδειγμα ένα τεστ DNA. Τότε λοιπόν αν οι συνεργάτες του δεν είναι επιλεγμένοι προσεκτικά, ο επαγγελματίας ντετέκτιβ είναι τόσο δυνατός όσο και οι συνεργάτες του.

Τεχνογνωσία & Εξοπλισμός

drone

Ερχόμαστε σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στην δουλειά ενός ιδιωτικού ερευνητή που δεν είναι άλλο από την τεχνογνωσία του σε θέματα όπως η παρακολούθηση αλλά και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός που χρησιμοποιεί. Εξοπλισμός όπως ηλεκτροακουστικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, συσκευές παρακολούθησης και εντοπισμού είναι μόνο μερικά από τα απαραίτητα εργαλεία για μπορέσει ένας ιδιωτικός ερευνητής να φέρει εις πέρας μια υπόθεση. Με την συνεχή πρόοδο της τεχνολογίας και την συνεχή εμφάνιση νέων τεχνολογιών και gadget ο ντετέκτιβ πρέπει να είναι συνεχώς ενημερωμένος και εκπαιδευμένος για να μπορεί να παρέχει καλύτερο αποτέλεσμα σε λιγότερο χρόνο και ίσως με μικρότερο κόστος.

Αυτά είναι λοιπόν μερικά από τα χαρακτηριστικά ή προσόντα που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος ντετέκτιβ στις μέρες μας, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι τα μόνα καθώς η αξιοπιστία ενός επαγγελματία εξαρτάται από πολλά πράγματα.