ΠΛΕΞΙΜΟ: Ένα χόμπι που πραγματικά αξίζει να ξεκινήσουμε!

Κατά καιρούς πολλοί από εμάς θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα χόμπι αλλά δεν ξέρουμε ποιο είναι το κατάλληλο. Μία από τις πιο ωφέλιμες και αγχολυτικές δραστηριότητες είναι το πλέξιμο. Παλαιότερα το είχαμε στο μυαλό μας ως μία ασχολία για γυναίκες μεγαλύτερων ηλικιών, όμως σήμερα το πλέξιμο είναι μία πολύ ευχάριστη απασχόληση που απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Μπορεί να φαντάζει δύσκολο και χρονοβόρο, στη πραγματικότητα όμως το πλέξιμο είναι ένα μία απλή και δημιουργική απασχόληση που μπορεί να γίνει με φίλους ή ακόμα και να πλέκουμε μόνοι μας, αποκομίζοντας πολλά οφέλη, μερικά εκ των οποίων αναφέρονται παρακάτω:

Τα οφέλη του πλεξίματος

Βελτιώνει τη συγκέντρωσή. Το πλέξιμο απαιτεί τη πλήρη συγκέντρωση μας καθώς μία λάθος βελονιά μπορεί να μας χαλάσει το πλεκτό, ενώ συγχρόνως απαιτεί φαντασία και δημιουργικότητα αφού μπορούμε να εμπλουτίσουμε το κάθε αντικείμενο μας με σχέδια σύμφωνα με το δικό μας στυλ και γούστο.

Βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Μετά από μια κοπιαστική μέρα άγχους και υπερέντασης, πραγματικά χρειάζεται να ηρεμήσουμε και να μη σκεφτόμαστε ότι συνέβη. Για να αποφύγουμε τα αρνητικά συναισθήματα που οδηγούν σε κατάθλιψη, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αφεθούμε και να απολαύσουμε τις χαλαρωτικές και ρυθμικά επαναλαμβανόμενες κινήσεις του πλεξίματος. Προς μεγάλη έκπληξη, μέσα σε λίγα λεπτά αφού ξεκινήσουμε να πλέκουμε, θα έχουμε καταφέρει να <<αδειάσουμε>> το μυαλό μας από ότι μας απασχολεί.

Βελτιώνει τη μνήμη. Το πλέξιμο θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους τρόπους εξάσκησης του μυαλού αφού μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της καλής μνήμης.

Αυξάνει την αυτοεκτίμηση. Μία από τις καλύτερες μεθόδους για να βελτιώσουμε την αυτοεκτίμηση μας είναι να ξεκινήσουμε άμεσα το πλέξιμο. Αναρωτιέστε γιατί? Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αναλάβουμε να φέρουμε εις πέρας κάτι που πραγματικά μας εκφράζει και το απολαμβάνουμε.

Αποκτάτε όμορφα αντικείμενα φτιαγμένα αποκλειστικά από εσάς. Πλέκοντας, όλες οι προσπάθειές σας ανταμείβονται με όμορφες ενδείξεις της δημιουργικότητας και του χρόνου σας, δίνοντας σας υπέροχα χειροποίητα αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής αξίας τα οποία είναι η απόδειξη της νίκης σας .

Μεταξύ άλλων, υπάρχουν μαρτυρίες ότι πλέκοντας πολλοί άνθρωποι κατάφεραν να κόψουν το τσιγάρο ή ακόμα και να νικήσουν πολλές άλλες εξαρτήσεις ,αφού τα χέρια και το μυαλό τους ήταν απασχολημένα. Τα οφέλη που προσφέρει το πλέξιμο είναι τόσα πολλά που αξίζει να το προσθέσετε στη καθημερινή σας ρουτίνα κάνοντας σας πιο υγιείς και ευτυχισμένους.

Πως να ξεκινήσω;

Αρκετοί άνθρωποι ξεκινούν να πλέκουν κάπως διστακτικά, στη πορεία όμως ασχολούνται με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Η μόνη δυσκολία που ίσως αντιμετωπίσετε είναι να αποφασίσετε τι θα θέλατε να πλέξετε πρώτα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με κάποιο μικρό αξεσουάρ όπως μια πολύ όμορφη πλεκτή θήκη για κινητό ή ακόμα και μια τσάντα και ένα πορτοφόλι. Μπορείτε να πλέξετε σκουλαρίκια, βραχιόλια και κολιέ για το λαιμό και στη πορεία να πλέξετε κασκόλ, σκουφάκια, ρούχα ακόμα και κουβέρτες. Επιλέξτε να

πλέκω

δημιουργήσετε χειροποίητες πλεκτές μπομπονιέρες για τη βάφτιση ή το γάμο, οι οποίες θα είναι πρωτότυπες και μοναδικές, αναδεικνύοντας το προσωπικό σας στυλ και γούστο. Σκεφτείτε το χαμόγελο των καλεσμένων και των αγαπημένων σας προσώπων την ώρα που θα τους δωρίζετε κάτι που φτιάχτηκε αποκλειστικά από εσάς.

Επιλέξτε μέσα από μία ευρεία γκάμα χρωμάτων και σχεδίων αναζητώντας νήματα για να δημιουργήσετε τα δικά σας ξεχωριστά πλεκτά. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τις βελόνες και για τα νήματα που θα χρειαστείτε, πληροφορίες σχετικές με τα χρώματα, τις υφές και τις διαστάσεις. Επιπρόσθετα , θα βρείτε δωρεάν οδηγίες πλεξίματος με αμέτρητα σχέδια και τεχνικές για οτιδήποτε θελήσετε να δημιουργήσετε.

Βάλτε λοιπόν στη ζωή σας το πλέξιμο και σύντομα θα διαπιστώσετε ότι είστε από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους καθώς αυτό το χόμπι σας δίνει ηρεμία και γαλήνη, ενώ συγχρόνως θα διασκεδάζετε.